- Welcome To My Kitchen -


There is no spectacle on earth more appealing than that of a beautiful woman in the act of cooking dinner for someone she loves.

Thomas Wolfe (1900–1938), U.S. author. The Web and the Rock, ch. 28 (1939).




Daisypath Anniversary Years Ticker

Weight Loss B4 The BIG Day

Monday, December 29, 2008

Aiskrim

I always bought ice cream & stocked it in the freeze. I love ice cream especially vanilla, strawberry & corn flavour. My husband knew that i really love ice-cream. Even he knew how to 'pujuk' me when i 'merajuk'. Whenever i'm sulking or i'm angry with him, he'll buy me ice-cream even in the middle of the night. Thanx to 7-eleven bcoz' it's open 24-hours & 365 days. Even when he went out to the shop to buy his ciggerate, he won't missed buying me ice-cream. Most of the time he bought me 'aiskrim potong' or 'aiskrim batang'; vanilla inside, chocolate + nuts (any kind of nuts) outside. Yum, yum....tgh menangis pun bleh senyum bila nampak aiskrim, mcm budak2...hahaha...i guess it's true when they say ice-cream (& also chocolate) can make us especially women calm.
So, since every month i'll buy ice-cream, my husband gave me an idea of making ice-cream by myself. But i told him we've to have an ice-cream maker for that purpose. So, i was shocked when he bought me the ice-cream maker a few days ago when he came home from banting...thanx abang...now i've no more excuse...


Aiskrim Simple
Kiriman: Hanie


Bahan-Bahan:
1 kotak Coffemate
1 kotak besar susu UHT Dutch Lady

Cara:
1) Campurkan kedua-dua bahan ke dalam blender dan kisarkan sehingga berbuih.
2) Tuangkan ke dalam loyang dan sejukkan sehingga separuh beku.
3) Selepas itu masukkan ke dalam blender dan kisar sekali lagi sehingga hancur.
4) Sejukkan sehingga beku. Siap utk dihidangkan.

Cadangan Hidangan:
Skop kan aiskrim ke dalam cawan dan tuangkan coklat cair dan taburkan kacang tumbuk diatasnya @ dihiaskan dgn buah-buahan campuran.

Tambahan:
Perasa aiskrim bergantung kepada perasa susu yg dipilih sama ada coklat, strawberry, coffee, etc





Aiskrim simple..
oleh: afizaz93

Bahan-bahan ( boleh menjamu seisi keluarga.. )
2 cawan susu perisa strawberry/coklat (ikut suke)
2 cawan coffemate
1 @ 2 sudu gula (kalo x buh pun x pe.. sbb susu tu dh manis)

Cara-cara
1. blendkan bahan2 tersebut sehingga berbuih (@ masukkan dlm mixer), masukkan dlm bekas.. pastu masuk dlm fridge.. setelah agak beku.. keluarkan semula & blend lagi skali.. then baru masukkan semula dan biarkan beku... pastu leh la makan.. he he





Aiskrim Tiramisu
oleh: Nziela
Bahan-bahan ( 10 atau lebih orang )
1 bungkus biskut marie perasa coklat
250g cream cheese
1 liter whipping cream
gula (ikut citarasa)
air bancuhan koko pekat
serbuk koko untuk hiasan

Cara-cara
1. Satukan cream cheese, whipping cream dan gula. Pukul hingga kembang (sehingga menjadi krim)
2. *update* Celupkan biskut marie ke dalam bancuhan koko dan susun biskut marie yang dicelup tadi ke dalam bekas.
3. Setelah itu letakkan satu lapisan krim yang telah dipukul tadi ke atas biskut dengan rata. Ulang proses sehingga menjadi tiga lapisan atau lebih.
4. Bila semua bancuhan telah habis dan bahagian atas disapu rata, hias kan dengan taburan koko di atasnya.
5. Setelah siap, simpan di dalam peti sejuk beku.




Ice-Cream Jagung
From : [ lilacblue@letterbox.com ]
Bahan² :
4 oz gula
8 oz tepung susu (carnation coffee-mate creamer)
2 kotak susu putih
1/2 tin jagung hancur (boleh gunakan satu tin jika suka)
sedikit garam
sedikit warna kuning
sedikit vanilla

Peraturan :
1. Bubuh tepung susu (carnation creamer) dalam satu bekas.
2. Masukkan gula, kemudian masukkan susu kotak lalu dikacau hingga rata (jangan sampai bergentel).
3. Setelah rata, masukkan jagung, garam dan warna kuning. Kacau lagi hingga rata
Masukkan adunan dalam satu bekas lalu disejukkan dalam peti sejuk sehingga keras (satu hari atau satu malam)
4. Setelah cukup kerasnya, pukul adunan itu dengan mesin pemukul telur hingga kembang (kira-kira 5 minit). Setelah itu masukkan semula dalam peti sejuk hingga keras.
5. Selain jagung boleh ditukar dengan buah-buahan lain seperti durian mengikut kesukaan sendiri.




ICE CREAM CHOCOLATE
From : [ lilacblue@letterbox.com ]
Bahan-bahan :
4 oz gula
10 oz tepung susu (carnation creamer)
2 kotak susu chocolate
2 sudu besar chocolate emulco
2 sudu besar cocoa

Peraturan :
1. Tepung susu, gula dan susu kotak dikacau hingga rata.
2. Setelah rata masukkan chocolate emulco & cocoa.
3. Masukkan adunan dalam satu bekas lalu disejukkan dalam peti sejuk sehingga keras (satu hari atau satu malam).
4. Setelah cukup kerasnya, pukul adunan itu dengan mesin pemukul telur hingga kembang (kira-kira 5 minit). Setelah itu masukkan semula dalam peti sejuk hingga keras. Boleh dihidangkan beserta chocolate cair atau kekacang.
5. Jika ingin membuat ice-cream strawberry, substitute susu chocolate dengan susu strawberry dan gunakan 1½ sudu teh strawberry emulco.
* Cuma perlu guna susu kotak size kecil lebih kurang 150 ml




AISKRIM KULFI
Majalah TIARA 1997
(hidangan 5 orang)

Bahan2
3 tin susu cair ( setiap 1 tin seberat 14 aun )
3 biji putih telur ( pukul hingga kembang & kental )
12 aun gula aising
1 sudu teh serbuk kulit kayu manis
1 sudu besar air ros
3 aun kismis kuning
3 aun badam hiris
1 aun ceri berglis

Caranya:
1. Tanggalkan kertas pembalut susu lalu masukkan tin tersebut ke dalam periuk berisi 3/4 air.
2. Didihkan periuk berisi tin tersebut dan kecilkan api sambil tudung periuk ditutup rapat.
3. Masak selama 20 minit.
4. Apabila sejuk, angkat tin dan bekukan dalam peti ais selama 24 jam
5. Buka tudung tin dan keluarkan susu beku.
6. Masukkan ke dalam mangkuk dan pukul hingga kembang.
7. Masukkan pula buih putih telur dan gula aising.
8. Dengan perlahan-lahan masukkan bahan2 lain.
9. Tutup permukaan mangkuk dan bekukan selama 1 jam.
10. Keluarkan aiskrim daripada peti sejuk dan kacau sebati menggunakan garfu.
11. Alihkan ke dalam bekas lain dan masukkan kembali ke dalam peti sejuk.
12. Keluarkan dari peti sejuk 10 minit sebelum dihidangkan.





Corn Ice Cream
sumber : murni (RNet)
kiriman : maklang azie

Bahan
2 1/2 cwn coffeemate
2 cwn susu segar (maklang guna susu tepung+air skit)
1/2 cwn gula (kurangkan gula sebab ½ cwn pun rasa manis lagi…)
1/2 tin jagung krim
*maklang letak skit pewarna kuning

Cara
- masukkan semua bhn coffeemate+susu+gula = kacau hingga larut
- masukkan jagung krim dan kacau rata
- masukkan ke dlm bekas dan bekukan sedikit
- bila separuh beku, keluarkan dan pukul lagi hingga double in volume
- masukkan ke dlm bekas dan bekukan




Aiskrim Coklat

Bahan-Bahan:
42 gm coklat masak
2 cawan susu pekat (dipanaskan)
1 camca besar tepung jagung
½ cawan gula
Secubit garam
1 ½ camca teh esen vanila
1 camca krim, untuk hiasan

Cara:
Dengan menggunakan double- boiler, cairkan coklat & tuangkan susu yang dipanaskan ke dalamnya. Campurkan tepung jagung bersama gula & garam. Gaulkan bersama coklat. Masak hingga pekat & biarkan sejuk. Apabila sudah sejuk, masukkan esen vanila. Tuang adunan coklat ke dalam acuan & bekukan di dalam peti sejuk. Ketika menghidang bubuh krim di atas aiskrim.




aiskrim jagung
sumber : darul_numan81
bahan-bahan:
1)1/2 peket agar-agar
2)1 tin jagung 'ala krim'
3)1 tin susu cair
4) susu pekat

cara-cara;
1.masak agar-agar dan kemudian biarkan beku.
2.masukkan agar-agar yg dah beku tu beserta jagung dan susu cair dlm blender dan kisar kira-kira 2 minit.
3.masukkan dalam bekas dan tambah susu pekat sesuka hati sehingga manis le ya!
4.sejuk bekukan dalam peti sejuk.



Ais Krim Suri
Hakcipta Terpelihara: Suri
Bahan-bahan :
1/2 kotak tepung coffeemate
1 botol susu perasa strawberry atau coklat
1 cawan tepung aiskrim/nesco ( tak ada pun tak pe)

Cara-cara :
1. Gaul dalam bekas dengan senduk.
2. Masukkan dalam peti ais.
3. Bila separuh beku, kisar/gaul dengan mixture [pengisar].
4. Masuk dalam peti ais semula.
5. Setengah beku gaul lagi.
6. Masuk dalam peti ais hingga jadi eskerim.
7. Bole le makan sebagai pencuci mulut dengan koktel atau cola float atau nescafe float....





AIS KRIM KACANG MERAH
- Mat Gebu -
Bahan-bahannya:-
270 g coffemate
500 ml susu segar
100 g gula halus (gula kastor)
1 tin kacang merah dalam tin

Cara membuatnya:-
1. Satukan coffemate, susu segar dan gula kastor dalam satu bekas, kacau dgn wisk hingga semua larut dan sebati. Simpan dalam freezer 4 jam atau hingga 3/4 beku.
2. Kacang merah ditoskan dan lenyek hingga hancur. Ketepikan. Keluarkan adunan ais krim dari freezer dan masukkan ke dalam mixing bowl, pukul pada kelajuan tinggi selama 10 minit. Kemudian masukkan kacang merah lecek dan putar lagi utk 2 - 3 minit.
3. Alihkan ke dalam satu bekas (seperti tupperware) dan simpan dalam freezer kurang lebih 8 jam atau 1 hari...





ICE CREAM COKLAT
[hanieliza]
Bahan
1 cawan fresh cream sejuk
1 cawan air sejuk [dari peti sejuk]
3 s/b gula halus/kastor
3 s/b susu tepung
1 s/b serbuk koko
2 s/b coklat rice

Bahan hiasan [terpulang pada cita rasa]
manik warna warni
kismis
hirisan pisang

Caranya
1. Pukulkan fresh cream, gula dan air sejuk sehingga gebu.
2. Masukkan susu tepung dan koko perlahan sambil memukul sehingga gebu lagi.
3. Masukkan coklat rice dan gaulkan rata.
4. Masukkan adunan dalam bekas dan simpan dalam peti sejuk [freezer]semalaman.
5. Sudukan ice-cream yg telah beku kedalam mangkuk dan hiaskan mengikut citarasa sendiri




Aiskerim Coklat
[Blackrose]
Bahan-bahan
1 Cawan whipped cream (Non Dairy)
1 kotak kecil (250 ml) susu berperisa coklat
3 sudu besar gula halus
serbuk koko -anggaran 3 sudu besar (milo pun leh gak)

Cara-cara
pukul cream, susu dan gula hingga gebu. masukkan serbuk koko dan pukul lagi. simpan dalm peti sejuk.





RICH CHOCOLATE ICE CREAM
[NoorMasri]
Ingredients:

Ice Cream
1 egg
3 egg yolks
90g tbsp caster sugar
300 ml full cream milk
250g dark chocolate
300 ml double (heavy) cream

Trellis Cups
100g dark chocolate

Methods:
1. Beat together the egg, egg yolks and caster sugar in a mixing bowl until well combined. Heat the milk until almost boiling
2. Gradually pour the hot milk on to the eggs, whisking as you do so. Place the bowl over a pan of gently simmering water and cook, stirring until the mixture thickens sufficiently to thinly coat the back of a wooden spoon.
3. Break the dark chocolate into small pieces and add to the hot custard. Stir until the chocolate has melted. Cover with a sheet of dampened baking parchment and leave to cool.
4. Whip the cream until just holding its shape, the fold into the cooled chocolate custard. Transfer to a freezer container and freeze for 1-2 hours until the mixture is frozen 1 inci from the sides.
5. Scrape the ice cream into a chilled bowl and beat again until smooth. Re-freeze until firm.
6. To make the rellis cups, invert a muffin tray (pan) and cover 6 alternate mounds with cling film. Mlet the chocolate, place it in a paper piping bag dan snip off the end.
7. Pipe a circle around the base of the mound then pipe chocolate back and forth over it to form a trellis; carefully pipe a double thickness. Pipe around the base again. Chill until set, then lift from the tray (pan) and remove the cling film. Serve the ice cream in the trellis cups




ICE CREAM CHOCOLATE
- Restoran Pak Amir [shidaaziz] -
Bahan-bahan :
4 oz gula
10 oz tepung susu (carnation creamer)
2 kotak susu chocolate
2 sudu besar chocolate emulco
2 sudu besar cocoa

Peraturan :
1. Tepung susu, gula dan susu kotak dikacau hingga rata.
2. Setelah rata masukkan chocolate emulco & cocoa.
3. Masukkan adunan dalam satu bekas lalu disejukkan dalam peti sejuk sehingga keras (satu hari atau satu malam).
4. Setelah cukup kerasnya, pukul adunan itu dengan mesin pemukul telur hingga kembang (kira-kira 5 minit). Setelah itu masukkan semula dalam peti sejuk hingga keras. Boleh dihidangkan beserta chocolate cair atau kekacang.
5. Jika ingin membuat ice-cream strawberry, substitute susu chocolate dengan susu strawberry dan gunakan 1? sudu teh strawberry emulco.
* Cuma perlu guna susu kotak size kecil lebih kurang 150 ml




Aiskrim Coklat
[CoKeLat-RaWkZ]

Bahan-bahan:
2 cawan susu cokelat Dutch Lady
2 cawan whipped cream
gula pasir (agak2 jelah, sebb susu cokelat dah manis so gula ni kita kurangkan camtu)
telur kuning (coki guna 6 kuning telur)
1 s/teh esen vanilla

Cara buat:
- gula pasir, susu dan w/cream disatukan lam periuk.. panaskan tp jgn sampai menggelegak.
- bila dekat2 nak menggelegak taruk tepi. pukulkan telur kuning tadi
- bila susu dah suam2 tu masokkan telur kuning dan esen vanilla. panaskan atas api sederhana sampai dpt konsistensi pekat
- bila dah ready masukkan dlm tab eskrem dan freezekan. lps 3-4 jam bila dah setengah beku, keluarkan dan pukul guna mixer electric sampai gebu dan smoothy.
- masuk balik lam tab dan freeze kan . besoknya boleh tibai terus!!





Aiskrim Mocha Kopi
[maisya]
Bahan-bahan:
1 cawan susu cair - didinginkan
1/2 cawan susu pekat - didinginkan
1 camca besar koko }
1 camca sedang kopi instant } 3 bahan ni dibancuh sebati dan didinginkan
1/4 cawan air }
1 camca teh esen vanilla

Cara-cara:
1.Putar susu cair seketika, masukkan susu pekat, adunan koko-kopi dan esen vanilla. Putar sehingga sebati.
2.Tuangkan ke dalam dulang yg sudah didinginkan dan bekukan sehingga separuh beku (about 1 jam )
3.Pindahkan adunan separuh beku ke dalam mangkuk yg sudah didinginkan dan pukul sehingga licin
4.Masukkan balik kedalam dulang tadi dan dinginkan hingga beku.

* Maisya guna milo sebab tak de nescaffe and koko so rasa dia jadik agak berlemak( my hubby punya komen ni ) dan manis. Kalau buat macam original recipe sure ok.
Utk tunggu dia jadik separuh beku tu, ambik masa lebih dari satu jam....lama ler jugak maybe dekat 2 jam kot baru jadik separuh beku.
Yg dia suruh pindahkan ke mangkuk utk pukul tu Maisya tak buat pun ...just pukul je dalam bekas bubuh ais krim tu( Maisya tak guna dulang, guna bekas plastik ice cream yg 1.5 liter tu je).
Anyway, menjadik ler jugak ice cream ni ... yummy!




Mango Ice Cream
[fuzzywuzzy]
Ingrediants :
300gm mango - pureed
200ml skimmed milk
100 ml double cream
100gm caster sugar

Method :
1. Mix everything in..
2. Lepas tu pour the mixture into the iCM
3. Switch on the ICM for 30-45 mins.
4. After 30 mins dah nampak ice cream tu gebu..so kalau nak stop pun boleh tapi lagi lama lagi gebu..lepas tu boleh la switch off the machine and serve.




Double Honey Ice-Cream
[Chempaka_ku]
Bahan-bahan :
3 eggs, di asingkan
1/3 cawan madu (suka brand McMahon)
1 1/4 cawan cream (dairy cream/whipping macam brand President)
2 x 50g bars chocolate coated honeycomb (ada brand Nestle)

Cara-cara :
1. Pukul telur kuning hingga light dan fluffy. Masukkan madu dan pukul hingga campuran tadi jadi thick dan pale.
2. Beat cream hingga stiff peaks form.
3. Beat putih telur hingga stiff peaks form. Dengan sudu besi, fold cream ke dalam telur putih tadi. Fold into campuran madu tadi.
4. Chop 1 bar honeycomb into small pieces dan stir ke dalam ice-cream.
5. Tuang ke dalam container. Freeze 4 - 5 jam atau hingga firm.
6. Garnish dengan 1 bar honeycomb yang di chop juga.





Sweetcorn Ice Cream
[NoorMasri]
Ingredients:
90g tbsp caster sugar - akak buh 60 g aje dah cukup manis rasanya
300 ml full cream milk - akak guna susu segar penuh krim
1 tin jagung krim
300 ml double (heavy) cream
pewarna kuning skit (optional)

Methods:
1. Campurkan gula & susu kacau hingga larut kemudian masukkan jagung (A)
2. Dlm mangkuk lain, pukul double krim hingga kental (B)
3. Campurkan A , B & pewarna, kacau sehingga sebati
4. Bekukan selama 1-2 jam iaitu sehingga 1 inci beku dr bahagian tepi
5. Kuarkan dr freezer, pukul sehingga gebu
6. Masukkan semula ke dlm freezer sehingga betul2 beku





LOW-CAL VANILLA ICE CREAM
[Lindt]
Source: Your Family magazine, Jan 2006
Kiriman : Kak NoorMasri
Ingrediants:
900 ml milk
30 ml skimmed milk powder
1 vanilla pod or 10 ml vanilla essence
3 egg yolks
75 ml sugar

Method:
1) Put milk and milk powder in a pan, add the vanilla pod or essence and gently heat to just below boiling point. Whisk the eggs and sugar together in a heat-proof bowl and pour the milk slowly over the eggs, whisking constantly. Return to the washed out pan and heat very gently, stirring for 10 minutes. Remove vanilla pod if using and scrape seeds into custard.
2) Pour the cooled mixture into a freezer-proof container. Freeze for 1 hour until icy at the edges. Whisk, and return to the freezer. Repeat twice more, every 2 hours, until the ice cream is thick, then leave to freeze for at least 2 hours more.




AISKRIM VANILLA
[MAKLANG]
Bahan:
2 auns gula kaster
5 auns susu tepung
150 ml susu UHT penuh krim
3/4 sudu teh esen vanilla

...special for my doter....vanila eksrem.. maklang buat 2 adunan, habis.....malam tadi buat eksrem jagung plak atas permintaan anak dara tu...




VANILLA ICE CREAM
[NoorMasri]
– (dr buku Mary Berry’s Desserts and Confections)
Ingredients:
4 eggs, separated
120 g vanilla sugar or caster sugar + 1 tsp vanilla essence
300 ml double cream

Methods:
1. In a small bowl, with wire whisk, beat egg yolks until well blended
2. In Large bowl, with electric mixer on full speed, beat egg whites until soft peaks form
3. Into beaten egg whites, gradually sprinkle vanilla sugar, 1 tablespoon at a time, beating well after each addiction. (this will take about 10 minutes)
4. In another large bowl, whip cream until soft peaks form. (if using vanilla essence, add to cream before whipping)
5. With rubber spatula or wire whisk, fold beaten egg whites and egg yolks into whipped cream
6. If you are making one of the variations, add the extra ingredients
7. Turn mixture into 1.5 litre plastic container; cover and freeze overnight
8. To serve, scoop ice cream into individual dessert bowl or dishes;serve immediately

Variations:
If you are making one of the following variations on basic vanilla ice cream, use caster sugar instead of vanilla sugar (or omit vanilla essence) Add extra ingredients after folding beaten egg whites and egg yolks into whipped cream

1) mango ice cream – peel and stone 1 ripe mango; lightly mash flesh and add to basic ice cream
2) Mocha ice cream – add 2 tblsp coffee essence to basic ice cream
3) Blackcurract ice cream – add 3 tblsp blackcurrant cordial & 3 tblsp crème de cassis to basic ice cream




Pecan Vanilla Ice Cream with Maple Syrup
[celebrity]
Sumber : Jamie Oliver
Ingrediants:
2 tablespoons confectioners' sugar
2 handfuls pecan nuts
1 quart good quality vanilla ice cream
Maple syrup

Method:
1. Heat the oven to 350 degrees F (80 degrees C /Gas 4). Mix the icing sugar with the pecans on a baking tray and sprinkle with a little water to make a thick-ish paste.
2. Bake in the oven for a few minutes or until toasted and caramelized. Scoop out the ice cream into 4 glasses or bowls and sprinkle over the whole pecans then drizzle with a good glug of maple syrup.



VANILLA ICE CREAM
[NoorMasri]
– custard based ice cream (dr buku Confident Cooking )
Ingredients:
300 ml milk
150 ml single cream (fresh cream)
100 g caster sugar
4 egg yolks
Few drops vanilla essence

Methods:
1. Put the milk, cream and sugar together in a heavy saucepan and slowly bring to the boil.
2. Meanhile beat yolks with the vanilla
3. Pour the boiling cream mixture onto the yolks, stiring constantly
4. Leave to cool
5. Pour the mixture into a shallow container and freeze until frozen around the edges
6. Transfer the ice cream to a bowl and whisk with a rotary beater or electric whisk until smooth, pale and creamy
7. Pour back into a deeper container and refreeze
8. Whisk once more and refreeze if the ice cream is still not smooth enough

Variations:
1) Chocolate – dissolve 100 g bitter, dark chocolate in the milk over a gentle heat (do no boil)
2) Coffee – add 4 tsp instant coffee to the milk before boiling




RASPBERRY ICE CREAM
[NoorMasri]
- meringue based ice cream (dr buku Confident Cooking )
Ingredients:
225 g raspberries
225 g caster sugar
4 egg whites
300 ml double cream

Methods:
1. Puree the raspberries in a liquidiser or food processor and sieve to remove the seeds
2. Put the sugar and 150 ml water in a saucepan over a gentle heat until the sugar has dissolved
3. Then bring to the boil and boil rapidly until it reaches a temperature of 116’C
4. Whisk the egg whites in a large bowl until stiff and then gradually pour on the sugar syrup, whisking all the time.
5. Continue to whisk until very stiff, shiny and cool
6. Whip the cream until floopy but not stiff and fold into the meringue mixture. Fold in the fruit puree
7. Pour into a rigid container and freeze for at least 4 hours or until the ice cream is firm

Note: If making the ice cream by hand, chill bowls and the whisk in the freezer beforehand so that the ice cream won’t melt during re-whisking





Raspberry Ice Cream
[Diba_79]
Bahan2:
1 cawan fresh cream
250 ml susu segar perisa strawberry
4 budu besar gula icing/halus
2 sudu perasa raspberry

*cara2:
1. Pukul2 je bahan2 tu sampai gebu, bekukan...
2. masa nk makan, hiaskan la ngan apa2 yg patut.




CAPUCCINO COFFEE EMULCO HOMEMADE ICE-CREAM
Sumber : Ida Isk

Ingredient
a) 2 1/2 cup coffee mate
b) 2 cup fresh milk
c) 1/2 cup icing sugar
d) 2 table spoon capuccino cofee emulco paste
e) additional cadbury chocolate bar (chop into small pieces)

caranya
1. mixed a - c till smooth
2. add [d] - mixed again till smooth
3. add additional chocolate bar if you like
4. keep for 8 hrs before serve

No comments:


One cannot think well, love well, sleep well, if one has not dined well.
Virginia Woolf (1882–1941), British novelist. A Room of One’s Own, ch. 1 (1929).